|
Stajenka Miejsce, którego nam brakowało :)
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lechita
Dołączył: 22 Lis 2005
Posty: 615
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 13:22, 13 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
zapomniałbym - doskonale taką zupę je się z razowym pieczywem (ja preferuję świeżuteńkie) posmarowanym bardzo otrą musztardą - najlepiej własnej produkcji z gorczycy z za wschodniej granicy. W kraju dawno nie widziałem musztardy Dijońskiej Amora - ta też może być - inne podobne nie sa mi znane.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 16:59, 13 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Przepraszam Mistrzu ale co z moim niedzielnym obiadem ?
Ja musze zakupy zrobic , zaplanowac chaos w kuchni , nastawić sie psychicznie ....sam rozumiesz czas goni
To co do wieczorka cos wymyslisz ?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Śro 0:05, 14 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Wieczór nastał, a ja pomysłu na Twój obiad niedzielny nie mam - może zrób schabowe Zresztą gulaszowa wystarczy Ci na 2 dni
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 1:06, 14 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
SCHABOWE ?
a co to ?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Śro 1:10, 14 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Oj zapomniałem, ze w Poznaniu pewnie jakoś to się inaczej nazywa - jakies tytki, czy inne szneki
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 1:19, 14 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
zapytam Hossa, to pewnie cos banalnego
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 10:50, 14 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Permanentny stan przeżarcia pierniczkami pogłębia się , jak tak dalej pójdzie to skonam przed weekendem i nie będe gotować
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Śro 10:53, 14 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Przestań jeść, bo będziesz gruba. A pierniczki wyślij Lechicie - tak prosił.
Na niedzielę wobec obrzerstwa pierniczkowego proponuję lekki omlet z szynką i groszkiem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
guli
Gość
|
Wysłany: Śro 11:03, 14 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Pewnie Oli omlet też będzie smakował
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 11:17, 14 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Giuli masz racje Ola uwielbia Omlety
Fajna perspektywa - będę gruba hihihi wcześniej pierniczki sie skończą , ale..ale w niedziele kolejny wypiek ufff
To poprosze przepis na omlet a szynką , bo ja robie tylko na słodko
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Śro 12:17, 14 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Bardzo prosze mnie nie podpuszczać - omlet z szynką robi się tak jak kazdy omlet, ale sie dodaje szynki zamiast słodyczy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
guli
Gość
|
Wysłany: Śro 12:32, 14 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
A ja jeszcze w sprawie zupy gulaszowej , bo to moja ulubiona potrawa.
Ja podsmażam wołowinę i cebulke na smalcu! I jest to jedyna potrawa do której używam smalcu.Marchew , pietruszkę i papryke w kawałkach.Wszystko to dusze , nie gotuję, bo własciwie to powinno byc duszone.Warzywa i paprykę jak są miękkie to miksuję i dodaję do zupy- wtedy jest zawiesista.Oczywiscie dodaje dużo kminku i to prazonego wcześniej, papryke ostra,przetarte pomidory, ziemniaki i na końcu kluszeczki zacierki. Czosnek też- lubię ja pikantną
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 12:33, 14 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
sądziłam że jakos kroi w kosteczke i miesza z ciastem
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Śro 12:35, 14 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
No tak - na smalcu jest pyszniej. Ja w sumie nie uzywam smalcu prawie, ale jak jest to wlasnie tez na smalcu. A kluseczek robic nie umiem, ale wiem, że kluseczki są pycha. Z tego wszystkiego dzisiaj robie tą gulaszową.
A jak te kluseczki się robi?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
guli
Gość
|
Wysłany: Śro 12:41, 14 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Ja oczywiście kupuje gotowe <ciii>
Ale umiem robić:
Mała ilość mąki, jajko i wyrabiasz- musi być twarde,żeby dało się drobić- w malutkie kuleczki.Jak zupa ma być na dwa dni, to gotuję kluseczki oddzielnie- wrzucając do osolonej wrzacej wody.
Jak na jeden dzień, to bezpośrednio do zupy, oczywiście pod koniec gotowania.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|