|
Stajenka Miejsce, którego nam brakowało :)
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kocia
uwielbiam prostotę...
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 15:10, 17 Lip 2008 Temat postu: Oszukane masło ! |
|
|
Polecam [link widoczny dla zalogowanych] artykuł o maśle.
A co wy preferujecie? Masło czy margarynę?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sankarita
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 2242
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Górny Śląsk Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 22:05, 17 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
domowe masło wytwarzane przez moją babcię!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kocia
uwielbiam prostotę...
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 22:16, 17 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
No to na pewno jest bomba.... nie tylko kaloryczna
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sankarita
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 2242
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Górny Śląsk Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 23:21, 17 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
a w sumie to nie zdawałam sobie sprawy, że koncerty produkujące masła mogą i na tym maśle coś kombinować.... Normalnie w domu kupowaliśmy jakieś zwyczajne masło ze sklepu.... w złoto-granatowym opakowaniu, nie wiem co to za masło, ale od kiedy babcia wróciła z nudów do wyrabiania masła oraz białego sera.... Oj, sklepowe produkty poszły w kąt.
Ostatnio zmieniony przez Sankarita dnia Czw 23:21, 17 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)
Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Maroko - Orzepowice
|
Wysłany: Pią 9:58, 18 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
Cytat: | co wy preferujecie? Masło czy margarynę |
wszelkiego typu masmiksy - bo z jednej strony uspokajam siebie że jednak zdrowsze od margaryny, z drugiej mniej kaloryczne od masła najważniejsze że łatwo się rozsmarowuje i długo można go przechowywać
a samo masełko najlepsze do ogniska, na grzaneczki, do zapiekanych w ogniu kartofelków i takich innych...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kocia
uwielbiam prostotę...
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 18:03, 18 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
Ja tam wolę masełko. Nic nie zastąpi tego aromatu Dzisiaj kupiłam sobie jakieś francuskie w ramach odmiany. Ech, ile to sie kiedyś zjadło tych bagietek z solonym, francuskim masełkiem
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dynamit
Dołączył: 27 Sie 2006
Posty: 357
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Pią 21:32, 18 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
A ja , to jestem majonezowa panienka. Używam i do smarowania pieczywa,bo zawsze miękkie jak wyciągam z lodówki. Mniam.,mniam. Prawdziwym masełkiem nie pogardzę ,ale ostatnio i Osełkowe już nie smakuje jak prawdziwe masło. To jak z" Ptasiem Mleczkiem" nie smakuje już tak ,jak za dawnych lat!!! Zgadzacie się ze mną?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kocia
uwielbiam prostotę...
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 21:52, 18 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
Dynamit napisał: | A ja , to jestem majonezowa panienka. Używam i do smarowania pieczywa,bo zawsze miękkie jak wyciągam z lodówki. |
Musisz mieć żołądek jak ze stali. Ja takich smarowanek chyba bym nie przeżyła
Dynamit napisał: | ostatnio i Osełkowe już nie smakuje jak prawdziwe masło. |
Może trafiłaś na to oszukane? Niestety ze względów ekonomicznych "podróbek" jest coraz więcej. Jak to się mówi, cena czyni cuda, konsumenci poprzez wymagania cenowe wywierają nacisk na producentów i to się potem odbija niestety na jakości produktów. Ja to widzę wyraźnie po czekoladzie. Ciężko znaleźć czekoladę, która zawiera tylko tłuszcz kakaowy (jest potwornie drogi), jak powinna z definicji. Większość czekolad, zwłaszcza tych tańszych, zawiera większy lub mniejszy udział tłuszczów roślinnych, jak np. tłuszcz palmowy. Co prawda zmodyfikowanych tak, żeby jak najbardziej przypominały właściwościami tłuszcz kakaowy, ale to nigdy nie będzie to samo ! I to się naprawdę wyczuwa, że czekolada nie jest na bazie tłuszczu kakaowego tylko jakiegoś innego, roślinnego. Mnie już od takiej podróbki odrzuca.
Ostatnio zmieniony przez kocia dnia Pią 21:57, 18 Lip 2008, w całości zmieniany 3 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iandula
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Sob 14:55, 19 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
masło ponad wszystko!!!
chrupiąca bułka ze świeżutkim masłem, albo chleb z masłem , pomidorem i cebulką czosnkową
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|