Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

mięso
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 11:52, 18 Sty 2006    Temat postu:

a ozorki??? no pychota mmmm
Nogi wieprzowe "giczki", galaretka z głowizny....nie no musze na targu jakąs golonkę kupic...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 12:01, 18 Sty 2006    Temat postu:

Wczoraj jadłam przepysznego szaszłyka ...dużo mięcha , cebulka , papryka, boczek ....mniam ...ale porto .....błe...... co mnie kurka podkusiło ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Śro 12:09, 18 Sty 2006    Temat postu:

A mówiłem - Tokaj. Ale nie - kobieta wyzwolona zdecydowała sama i kupiła porto
Jak by Cię pocieszyć. Poza tym porto do mięsa - zdecydowanie nie. Błeeee. Do szaszłyka, to polecam lekkie winko półwytrwane (niemieckie są pod tą nazwą nawet półsłodkie).
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 12:17, 18 Sty 2006    Temat postu:

Olaf.... help....... to mam wylać to porto?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Śro 12:26, 18 Sty 2006    Temat postu:

Nie wylewaj - odstaw do szafki. Może kiedyś odwiedzi Cie amator porto. mniam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 12:40, 18 Sty 2006    Temat postu:

Kupię dziś tokaj , aby amator porto nie pił w samotności.
A do czego ja mam pić ten tokaj?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Śro 12:47, 18 Sty 2006    Temat postu:

A to juz zalezy jaki kupisz - jak słodki, to do ciasteczek Wesoly Wytrawnego pewnie nie kupisz, wiec raczej, jako aperitif lub do Twojego ciasta waniliowego - będzie na pewno pycha.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 12:53, 18 Sty 2006    Temat postu:

Hmmmm nie pozostaje mi nic innego jak upiec ciasto
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
martik
-admin z przypadku-


Dołączył: 17 Lis 2005
Posty: 9231
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Czekolandia
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 13:44, 18 Sty 2006    Temat postu:

A nie można założyć nowego wątku odnośnie winka? Sama jestem zwolenniczką i chętnie poczytam co warto spróbować a czego lepiej nie... Angel
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 14:48, 18 Sty 2006    Temat postu:

Szefowa Ty Nas pytasz ?
Jak widać ja się nie znam
Poproszę o wątek na temat win , będę kupować to co polecicie i wystawiać ocenę amatorszczaka
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Śro 16:22, 18 Sty 2006    Temat postu:

No to ja z innej beczki - własnie spałaszowałem dwie kaszanki, które usmażyłem sobie na patelni. Do tego idealnie ostra musztarda angielska. Wiem, ze to moze nie mięso i nie wszyscy podzielają mój zachwyt nad kaszanką, ale chętnie dowiem się innych sposobów przygotowania tego wyrobu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 17:02, 18 Sty 2006    Temat postu:

Ja zaraz zabieram się za zapiekanke z mięsa mielonego, ziemniaków i sera żółtego. Pychota!!
Raz na jakiś czas można sie potuczyć a co tam...

Osm a jaka ta kaszanka?
Z kawałkami wątróbki, czarny czy taka najzwyklejsza z kaszą?

My smażymy albo całą albo w talarkach do chrupkości, mój dziadek jada także z podsmazoną cebulką.
Adam jada z majonezem (bleee).
Raczej nie słyszałam o innych metodach przygotowania tegoz specjału.
Ja lubie też na zimno.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Śro 18:35, 18 Sty 2006    Temat postu:

Kaszanka zwykła najzwyklejsza.
No właśnie z cebulką - to chyba też dobre. Z majonezem, to chyba nie dla mnie. Ja muszę z musztardą i to ostrą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 18:45, 18 Sty 2006    Temat postu:

A to zależy tez jaka kaszanka.
Różnie doprawiają, u nas mozna kupic bardzo delikatną do takiej że trza popijać i zagryzać czymś taka pieprzna.
Polecam spróbować z watróbką - jest trochę "szlachetniejsza" w smaku, nie tak mdła i miałka, ma lekką nute goryczki ale bez przesady.

Spotkałam też że zamiast kaszy miała ryż.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 21:02, 19 Sty 2006    Temat postu:

dakron napisał:
mam wylać to porto?


No coś ty! Kupisz se melona, rozkroisz na połówki, wywalisz nasiona, wlejesz porto i mmmmmmmmmmm odjazd Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następny
Strona 7 z 11

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin