Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

mięso
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
martik
-admin z przypadku-


Dołączył: 17 Lis 2005
Posty: 9231
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Czekolandia
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 16:22, 02 Lut 2011    Temat postu:

majak napisał:
Nauczyłąm, to jak wracam o 19 do domu to już mam podaną herbatę i odrzany obiad na stole :D

Majak, wyrodna matko!!! mlotek Kto to widzial tak wychowywac dzieci w dzisiejszych czasach Zamiast glaskac po glowce i pozwalac na wlazenie sobie na glowe, to Ty herbate nauczylas podawac niegrzeczny
Koniec OT
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 8:40, 03 Lut 2011    Temat postu:

Tam herbatę...
On potrafi isc o sklepu, kupić pierś z kurczaka i żółty ser, w domu to nadziać serem, doprawić, odsmażyc, przełożyć do blaszki i zapiec z serem i pomidorem na wierzchu.
Albo sałatkę "grecką" zrobić.

Dzis ma makaron i gulasz z serc wieprzowych. Tylko odgrzać :D

Ja wracam koło 20 a on po 12 więc musi siłą rzeczy jakos się najeść. Obiadki u dziadków sie skończyły niestety więc musieliśmy zderzyc sie z życiem codziennym w takiej formie Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
levemi



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 496
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Opole

PostWysłany: Czw 10:46, 03 Lut 2011    Temat postu:

a ja myślę, że to dobrze od dzieciaka potrafić coś zrobić do jedzenia. bo ja znam takie przypadki, że idzie to na studia i trzeba chleb pociąć, ale jak? nie potrafią zrobić sobie czegokolwiek do jedzenia (nawet nie ma mowy o wymyślnych daniach Jezyk), albo nie wiedzą jak się korzysta z pralki mlotek
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iandula



Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 12:34, 03 Lut 2011    Temat postu:

Majaczku, ja pytałam, gdzie Ci się to mieści, bo taka drobna jesteś, a nie skąd to masz Jezyk
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 21:51, 03 Lut 2011    Temat postu:

Mieści się mieści, moze cherlawo wyglądam ale zjeśc potrafię Jezyk

Bartek po kimś to mieć musi :D

Czasem sama się zadziwiam, ale teraz to chyba mój organizm sam sie chce najec na zapas jak w stajni jestem to prawie nic nie jem, to kiedyś muszę nadrobić.
Nooo chyba, że jakieś spadkowe czekoladki, ptasie mleczko, pączusie mniam :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iandula



Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 21:11, 08 Lut 2011    Temat postu:

Mielone a la Iandula Mruga

-mielone świeże chude wołowe, albo wieprzowa szynka
-ok 15 dkg mielonego wędzonego boczku-chudego do smaczku
-1 cebula
-3 ząbki czosnku
-1 jajko
-1 namaczana bułka, duża z prywatnej piekarni
-sól, pieprz kolorowy, papryka, zioła prowansalskie, wegeta, magi

wszystko razem dokładnie wyrobić jak ciasto, formować kulki, potem je rozpłaszczyć, otoczyć leciutko w tartej bułce i na rozgrzany olej

smacznego Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 21:29, 08 Lut 2011    Temat postu:

Mielone.....
Zrobiłam wczoraj osiem. Zjadłam dwa na obiad, myślałąm, że starczy nam na dwa dni.....Bartek pożarł wczoraj trzy i dzis trzy, musiałąm sobie kupić gotowca dziś po pracy bo głodna byłam..... Anxious uuu

Mielone z mizerią gwizdze
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iandula



Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 21:43, 08 Lut 2011    Temat postu:

Majak, robisz podobnie, czy masz swój własny przepis Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 21:57, 08 Lut 2011    Temat postu:

Bez boczku, reszta podobnie. Cebula jedynie - albo podsmażona w kawałeczkach (dla mnie) albo starta na tarce surowa na papkę żeby Bartek nie domyślił się, że jest :D częsciej druga opcja.
Tak to nawet potrafię nadziać serem żółtym -czyli obtaczać mieskiem kawałek żółtego sera.
Moja mama dodaje natkę pietruszki do środka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iandula



Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 22:02, 08 Lut 2011    Temat postu:

Z zieleniną w środku pychota, ale muszę spróbować z serem, aż ślinka poleciała Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 12:00, 18 Gru 2012    Temat postu:

Gulasz z serc drobiowych - danie często bywajace na naszym stole z racji uwielbienia przez Bartka. Gotuję całe serca z drobno startymi warzywami. Potem kroję serca w plasterki i wrzucam do wywaru. Doprawiam solą, pieprzem, zielem, liściem laurowym. Dla Bartka bez cebuli wiec dość delikatne. Podajemy z makaronem Wesoly

Polędwiczka w cebulce - grube plastry doprawiam solą i pieprzem, cebulę szklę na patelni, jak prawie gotowa - wrzucam na chwilę polędwiczkę. Lubimy na krwisto.

Inna wersja poledwiczki - sama na maśle Wesoly Do tego świeża bagietka lub grzanki z bułki.

Ostatnie moje danie mięsne - schabik na cebuli grzybkami. Szklę cebulę na maśle, dodaję maślaków, doprawiam do smaku, kotlet sobie czeka doprawiony solą pieprzem, majerankiem aż cebula i grzyby bedą miękkie i wrzucam na wierzch i zakrywam pokrywką. Duszę aż mięso zmięknie Wesoly
Musze wyjadać te tony maślaków z zamrażarki bo mi miejsca braknie na pasztety świąteczne Jezyk
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 17:34, 12 Kwi 2013    Temat postu:

Woda dla mięsożerców :D

Jak znajdę to zakupię na próbę z ciekawosci Jezyk

[link widoczny dla zalogowanych]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Strona 11 z 11

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin