Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Koncepcja kolacjowa
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lechita



Dołączył: 22 Lis 2005
Posty: 615
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 13:22, 13 Gru 2005    Temat postu:

zapomniałbym - doskonale taką zupę je się z razowym pieczywem (ja preferuję świeżuteńkie) posmarowanym bardzo otrą musztardą - najlepiej własnej produkcji z gorczycy z za wschodniej granicy. W kraju dawno nie widziałem musztardy Dijońskiej Amora - ta też może być - inne podobne nie sa mi znane.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 16:59, 13 Gru 2005    Temat postu:

Przepraszam Mistrzu ale co z moim niedzielnym obiadem ?
Ja musze zakupy zrobic , zaplanowac chaos w kuchni , nastawić sie psychicznie ....sam rozumiesz czas goni
To co do wieczorka cos wymyslisz ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Śro 0:05, 14 Gru 2005    Temat postu:

Wieczór nastał, a ja pomysłu na Twój obiad niedzielny nie mam - może zrób schabowe Wesoly Zresztą gulaszowa wystarczy Ci na 2 dni Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 1:06, 14 Gru 2005    Temat postu:

SCHABOWE ?
a co to ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Śro 1:10, 14 Gru 2005    Temat postu:

Oj zapomniałem, ze w Poznaniu pewnie jakoś to się inaczej nazywa - jakies tytki, czy inne szneki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 1:19, 14 Gru 2005    Temat postu:

zapytam Hossa, to pewnie cos banalnego
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 10:50, 14 Gru 2005    Temat postu:

Permanentny stan przeżarcia pierniczkami pogłębia się , jak tak dalej pójdzie to skonam przed weekendem i nie będe gotować
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Śro 10:53, 14 Gru 2005    Temat postu:

Przestań jeść, bo będziesz gruba. A pierniczki wyślij Lechicie - tak prosił.
Na niedzielę wobec obrzerstwa pierniczkowego proponuję lekki omlet z szynką i groszkiem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
guli
Gość





PostWysłany: Śro 11:03, 14 Gru 2005    Temat postu:

Pewnie Oli omlet też będzie smakował Wesoly
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 11:17, 14 Gru 2005    Temat postu:

Giuli masz racje Ola uwielbia Omlety
Fajna perspektywa - będę gruba hihihi wcześniej pierniczki sie skończą , ale..ale w niedziele kolejny wypiek ufff

To poprosze przepis na omlet a szynką , bo ja robie tylko na słodko
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Śro 12:17, 14 Gru 2005    Temat postu:

Bardzo prosze mnie nie podpuszczać - omlet z szynką robi się tak jak kazdy omlet, ale sie dodaje szynki zamiast słodyczy Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
guli
Gość





PostWysłany: Śro 12:32, 14 Gru 2005    Temat postu:

A ja jeszcze w sprawie zupy gulaszowej , bo to moja ulubiona potrawa.
Ja podsmażam wołowinę i cebulke na smalcu! I jest to jedyna potrawa do której używam smalcu.Marchew , pietruszkę i papryke w kawałkach.Wszystko to dusze , nie gotuję, bo własciwie to powinno byc duszone.Warzywa i paprykę jak są miękkie to miksuję i dodaję do zupy- wtedy jest zawiesista.Oczywiscie dodaje dużo kminku i to prazonego wcześniej, papryke ostra,przetarte pomidory, ziemniaki i na końcu kluszeczki zacierki. Czosnek też- lubię ja pikantną
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 12:33, 14 Gru 2005    Temat postu:

sądziłam że jakos kroi w kosteczke i miesza z ciastem sciana
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Śro 12:35, 14 Gru 2005    Temat postu:

No tak - na smalcu jest pyszniej. Ja w sumie nie uzywam smalcu prawie, ale jak jest to wlasnie tez na smalcu. A kluseczek robic nie umiem, ale wiem, że kluseczki są pycha. Z tego wszystkiego dzisiaj robie tą gulaszową.
A jak te kluseczki się robi?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
guli
Gość





PostWysłany: Śro 12:41, 14 Gru 2005    Temat postu:

Ja oczywiście kupuje gotowe <ciii>
Ale umiem robić:
Mała ilość mąki, jajko i wyrabiasz- musi być twarde,żeby dało się drobić- w malutkie kuleczki.Jak zupa ma być na dwa dni, to gotuję kluseczki oddzielnie- wrzucając do osolonej wrzacej wody.
Jak na jeden dzień, to bezpośrednio do zupy, oczywiście pod koniec gotowania.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 5 z 10

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin