 |
Stajenka Miejsce, którego nam brakowało :)
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Nie 3:54, 27 Lis 2005 Temat postu: rosół |
|
|
Spaliłam rosół Hoss mnie zabije
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nongie
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 9086
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: woj.opolskie
|
Wysłany: Nie 9:44, 27 Lis 2005 Temat postu: |
|
|
Utalentowana z Ciebie bestia
Smród niepowtarzalny, prawda?
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
guli
Gość
|
Wysłany: Nie 10:22, 27 Lis 2005 Temat postu: |
|
|
Hmm, jak Ci się to udało?
Gotowałaś całą noc?
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Nie 10:40, 27 Lis 2005 Temat postu: |
|
|
Żebyś wiedziała , siedziałam z koniarzami na gg poprosiłam Hossa aby przypomniał mi o wyłączeniu zupki o 24:00 :smt115 Towarzystwo się mnożyło nawet Magda się pojawiła , okienek kilka , tematy różnorodne , zabawa na całego , było cos o koniach (dziwny temat) winie, stringach i podrywaniu....nagle słyszę jakiś syk z kuchni .....pomyślałam że może radio falę zgubiło ...zaglądam ....a tu moja zupka odparowana na amen ....była 2:10 .....ale mięsko pyszne :smt110 , tylko warzywka trzeba odskrobać z dna gara
Współwinni tej kulinarnej tragedii niech się sami przyznają <yes>
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kocia
uwielbiam prostotę...
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 12:01, 27 Lis 2005 Temat postu: |
|
|
Mnie też kiedyś udało się coś podobnego... Tak gorliwie podgrzewałam pomidorową, że całkiem wyparowała... Został tylko osad na dnie
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
guli
Gość
|
Wysłany: Nie 12:03, 27 Lis 2005 Temat postu: |
|
|
Stanowczo się odcinam, chociaż nie wiem od czego.- na wszelki wypadek
Ja nawet żadnej ggadziny nie posiadam..
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Nie 12:17, 27 Lis 2005 Temat postu: |
|
|
Ja tez nic nie pamietam - dopiero wstalem
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Nie 20:30, 27 Lis 2005 Temat postu: |
|
|
to jeszcze tylko Hossa brakuje
tak to ten co miał pamiętać o wyłączeniu o 24:00
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pon 21:34, 28 Lis 2005 Temat postu: |
|
|
robie drugie podejście do rosołu zainstalowałam się w kuchni , więc mam większe szanse na obiadek w dniu jutrzejszym
Oczywiście Hossa juz nie poprosze o pilnowanie godziny , kolejnego odparowania nie zniosę
Oczywiście pyszne mięsko z poprzedniej nocnej akcji z sosikiem wg pomysłu Osma ( on jakiś taki fajny jest i na gotowaniu sie zna i na gwiazdach i do kobiety zagadac potrafi)... pozarła moja kochana rodzinka , a mi tylko wspomnienie zostało .... :smt102
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Pon 22:40, 28 Lis 2005 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nongie
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 9086
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: woj.opolskie
|
Wysłany: Wto 10:02, 29 Lis 2005 Temat postu: |
|
|
Ja mam na rosół taki sposob, ze moze się całą noc robić i nie odparuje.
Pilnuję go do momentu, aż zacznie leciutko bulgać. Wtedy skręcam palnik tak, zeby NIE BULGAŁO, przykrywam pokrywką i ide na film. Przy filmie najczęściej zasypiam - budzę się w nocy, zaglądam do garnka a tam piękny klarowny rosołek już czeka.
Włączam palnik i idę dalej spać.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 2:20, 30 Lis 2005 Temat postu: |
|
|
zasypianie przed TV na filmach to była moja specjalność przez wiele lat ale ostatnie kilka miesięcy to...nawet juz filmów nie oglądam , szkoda czasu
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
p@tis
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 244
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 15:54, 30 Lis 2005 Temat postu: |
|
|
dakron napisał: | zasypianie przed TV na filmach to była moja specjalność przez wiele lat ale ostatnie kilka miesięcy to...nawet juz filmów nie oglądam , szkoda czasu |
I co? Zabił Cię ?
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iburg
Lubię rude... Konie i koty :P
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 7752
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Pią 1:04, 02 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Moja Babcia nauczyła mnie że rosół powinien gotować się nie dłużej niż 1 godzinę. Ja zawsze pilnuję rosół i jak zaczyna robic sie piana to zbieram ja do momentu aż rosół będzie larowny. Jak zbiorę całą piane toi przykręcam aby tylko leciutko gotował sie przez godzinę. Daje sporo jarzyn, rosół jest wtedy taki słodkawy, i pod koniec połowę cebuli zrumienionej aby rosłó miał piękny kolor. Koniecznie do rosołu własnej roboty makaron bardzo drobniutko pokrojony.
Ale w życiu to sporo potraw udało mi się spalić miedzy innymi "smażyłam" jajka w skorupkach - smród był okropny. A jajka miały byc na miękko.
Udało mi sie też zrobic "konfitury" z kompotu truskawkowego. Tak długo gotowałam weki w piekarniku że cała woda z nich wyparowała a owoce zbrązowiały. Miałam jeszcze sporo innych wpadek.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
martik
-admin z przypadku-
Dołączył: 17 Lis 2005
Posty: 9231
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Czekolandia Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 1:10, 02 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Iburg napisał: | miedzy innymi "smażyłam" jajka w skorupkach - smród był okropny. A jajka miały byc na miękko. |
Hahaha
Ja właśnie robię bigos. Ciekawe co z tego wyjdzie
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|