|
Stajenka Miejsce, którego nam brakowało :)
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
majak
Gruba i ja :-)
Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Grodzisk Maz. Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 13:41, 22 Sty 2006 Temat postu: |
|
|
Thinky ja daje głównie wieprzowe, na targu kupuję. Niestety na sklepowym indyczym sie przejechałam - po wysmażeniu ubywa połowa (wiadomo te białka, barwniki itp dodatki).
Można udoskonalć, pewnie, co kto lubi. Do mięsa można dodać cebulkę, paprykę, pomidory, natkę.
Kiedyś zamiast ziemniaków użyliśmy makaronu - też dobre.
Składniki podane wyżej są na 2-3 osoby (głodne osoby )
Co do odgrzewania - to albo w patelni na minimalnym ogniu ciągle mieszając - jest pewne prawdopodobieństwo przypalenia - albo w naczyniu żaroodporbym w piekarniku - dosypać odrobine sera.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
thinky
Wałkoń :-)
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 405
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Grodzisk Maz., oryginalnie: Tarnów
|
Wysłany: Nie 13:49, 22 Sty 2006 Temat postu: |
|
|
Hoss Cartwright napisał: | Śledź w śmietanie + gotowane ziemniaki. |
Śledź z ziemniakami??!! Biały ser z ziemniakami (ten wasz gzik)... Powariowaliście w tym Poznaniu...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
majak
Gruba i ja :-)
Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Grodzisk Maz. Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 13:52, 22 Sty 2006 Temat postu: |
|
|
Śledzik w śmietanie lub bez ale z cebulką i ziemniaki świeżo ugotowane - pyychaaaaa!!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lechita
Dołączył: 22 Lis 2005
Posty: 615
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Nie 20:54, 22 Sty 2006 Temat postu: |
|
|
prosto po powrocie ze Słowacji
ser żółty plaster 1.5 cm jajko, bułka, jajko, bułka, pare minut w dośc głębokim oleju do zarumienienia - czas 5 minut, smakuje najlepiej z sosem tatarskim
troche dłużej jak dołozymy frytki
polecam na mrozy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
guli
Gość
|
Wysłany: Wto 13:19, 24 Sty 2006 Temat postu: |
|
|
Prosto i szybko- czesto jadam
Mieszanka chińska - mrożonka
do tego ; pierś kurczaka w paski obsmażana na oliwie, wrzucam mieszankę, sos sojowy i imbir.Chwilę smaże- gotowe.
Mozna oczywiście do tej mieszanki dodać resztki mięs
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
thinky
Wałkoń :-)
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 405
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Grodzisk Maz., oryginalnie: Tarnów
|
Wysłany: Czw 20:06, 26 Sty 2006 Temat postu: |
|
|
lechita napisał: | ser żółty plaster 1.5 cm jajko, bułka, jajko, bułka (...) |
Takiż plaster sera, ponoć edamski najlepszy, smażymy jak kotlet i jemy z żurawinami... (można frytki do tego). Pycha.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nongie
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 9086
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: woj.opolskie
|
Wysłany: Pią 17:48, 03 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Ja ostatnio zmajstrowałam coś dobrego.
Podstawa to makaron taki specjalny, dziwnie się nazywa (fusili czy jakoś tak). Te makaroniki nadziewane są masą serową albo grzybową - gotuje się 15 minut i można wcinać nawet bez dodatków.
Można też polać sosem wg uznania (pomidorowy, grzybowy, serowy, myśliwski), albo roztopionym masłem.
Albo podsmażyć warzywa jakie kto lubi (brokuły, fasolka szparagowa, kalafior, mieszanki).
Ja wybrałam wariant z serowym sosem z Winiar (gotowiec w pudełku) i podsmażonymi warzywami z hortexowej mieszanki wykwintnej (pieczarki, fasolka szparagowa, marchew, brokuły).
Czas przygotowania: 15-20 minut.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|