Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Prostota
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 13:41, 22 Sty 2006    Temat postu:

Thinky ja daje głównie wieprzowe, na targu kupuję. Niestety na sklepowym indyczym sie przejechałam - po wysmażeniu ubywa połowa (wiadomo te białka, barwniki itp dodatki).
Można udoskonalć, pewnie, co kto lubi. Do mięsa można dodać cebulkę, paprykę, pomidory, natkę.
Kiedyś zamiast ziemniaków użyliśmy makaronu - też dobre.

Składniki podane wyżej są na 2-3 osoby (głodne osoby )

Co do odgrzewania - to albo w patelni na minimalnym ogniu ciągle mieszając - jest pewne prawdopodobieństwo przypalenia - albo w naczyniu żaroodporbym w piekarniku - dosypać odrobine sera.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
thinky
Wałkoń :-)


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 405
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz., oryginalnie: Tarnów

PostWysłany: Nie 13:49, 22 Sty 2006    Temat postu:

Hoss Cartwright napisał:
Śledź w śmietanie + gotowane ziemniaki.


Śledź z ziemniakami??!! Biały ser z ziemniakami (ten wasz gzik)... Powariowaliście w tym Poznaniu... uuu
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 13:52, 22 Sty 2006    Temat postu:

Śledzik w śmietanie lub bez ale z cebulką i ziemniaki świeżo ugotowane - pyychaaaaa!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lechita



Dołączył: 22 Lis 2005
Posty: 615
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Nie 20:54, 22 Sty 2006    Temat postu:

prosto po powrocie ze Słowacji
ser żółty plaster 1.5 cm jajko, bułka, jajko, bułka, pare minut w dośc głębokim oleju do zarumienienia - czas 5 minut, smakuje najlepiej z sosem tatarskim
troche dłużej jak dołozymy frytki
polecam na mrozy Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
guli
Gość





PostWysłany: Wto 13:19, 24 Sty 2006    Temat postu:

Prosto i szybko- czesto jadam
Mieszanka chińska - mrożonka
do tego ; pierś kurczaka w paski obsmażana na oliwie, wrzucam mieszankę, sos sojowy i imbir.Chwilę smaże- gotowe.
Mozna oczywiście do tej mieszanki dodać resztki mięs Wesoly
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
thinky
Wałkoń :-)


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 405
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz., oryginalnie: Tarnów

PostWysłany: Czw 20:06, 26 Sty 2006    Temat postu:

lechita napisał:
ser żółty plaster 1.5 cm jajko, bułka, jajko, bułka (...)

Takiż plaster sera, ponoć edamski najlepszy, smażymy jak kotlet i jemy z żurawinami... (można frytki do tego). Pycha.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nongie



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 9086
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: woj.opolskie

PostWysłany: Pią 17:48, 03 Lut 2006    Temat postu:

Ja ostatnio zmajstrowałam coś dobrego.

Podstawa to makaron taki specjalny, dziwnie się nazywa (fusili czy jakoś tak). Te makaroniki nadziewane są masą serową albo grzybową - gotuje się 15 minut i można wcinać nawet bez dodatków.
Można też polać sosem wg uznania (pomidorowy, grzybowy, serowy, myśliwski), albo roztopionym masłem.
Albo podsmażyć warzywa jakie kto lubi (brokuły, fasolka szparagowa, kalafior, mieszanki).

Ja wybrałam wariant z serowym sosem z Winiar (gotowiec w pudełku) i podsmażonymi warzywami z hortexowej mieszanki wykwintnej (pieczarki, fasolka szparagowa, marchew, brokuły).

Czas przygotowania: 15-20 minut.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin