|
Stajenka Miejsce, którego nam brakowało :)
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Hoss Cartwright
Gość
|
Wysłany: Nie 23:10, 11 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj serwuję: czarny kawior!!! Mocno zasmażony i dużo cebulki, oraz majnarku i pieprzu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Hoss Cartwright
Gość
|
Wysłany: Nie 23:21, 11 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Ha ha ha w zamrażalniku odkryłem zapomniana - fakt naczętą, ale całkiem jeszcze pełna flaszeczkę Luxusowej!!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Nie 23:38, 11 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
A ja pół puszki brzoskwiń ...Hoss czy juz wiesz dlaczego ja mam płaski brzuszek ?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pon 22:01, 12 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Zaliczyłam sklep z działem rybnym i skusiłam się na wędzoną makrelę , dla dziecka kupiłam śledzika rolmopsika , świeży chlebek . mniam mniam
Ryby uczył mnie jeść z namaszczenie Hoss który traktuje ich jedzenie z iście filozoficznym podejściem , robi to pięknie , a ja nadal boje się ości
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Pon 23:19, 12 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
No cos Ty! Ryby sa najlepsze - wlasciwie oprocz karpia jadam wszystkie i w kazdej postaci. A karpia nie cierpie - nie jadam błota.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 9:12, 13 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Przyjęłam koncepcje , że skropienie karpika cytryną zabija aromat błotka ... lubię karpia nawet z błostkiem
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Wto 9:15, 13 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Ja uwielbiam jeść, a nie wyciągać ości i to też mnie od karpia odstręcza. A makrela wędzona - pycha z jajeczkiem, kapką majonezu, ogóreczkiem konserwowym - jako papko-sałatka.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 9:22, 13 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Jak to z jajeczkiem ?
Poprosze o rozwiniecie tej mysli , nigdy z jajeczkiem i majonezem nie jadłam
to nie zabija aromatu wedzenia ?
Osm Ty jestes ukrywającym się mistrzem kulinarnym na forum , prosze o propozycje obiadowe dla mnie na weekend
Ładnie proszę
Zatrzepotałam zalotnie rzęsami do Ciebie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Wto 9:28, 13 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Makrelę się obiera z ości, do tego dodaje się jajeczko na twardo pokrojone w kostkę, tudzież ogóreczek konserwowy i kapkę majonezu. Robi się z tego pasta do jedzenia lub na chlebek.
Koncepcje obiadowe na weekend - nie za duzo ode mnie oczekujesz?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 9:51, 13 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Wszyscy wiedzą że mężczyźni to najlepsi kucharze na świecie
Nie wymagam zbyt wiele od Ciebie , proszę tylko o pomoc pod nieobecność kowboja , który jak wróci z prerii zostanie mile zaskoczony moimi kulinarnymi wyczynami wg Twoich pomysłów
Jestem pod względem kuchni tradycjonalistką , mężczyzna gotuje , kobieta jest piękną
Już dawno przyjęłam powiedzonko mojej przyjaciółki jako wytyczną podziału ról w domu
„ gotowanie to nie papierek lakmusowy kobiecości „
Ale od czasu do czasu można się zabawić
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Wto 10:26, 13 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Pani zbyt łaskawa. Myślę, że taki eintopf może Hossa zadowoli:
Zupa gulaszowa
0.7kg wołowiny ładnej chudej dość z kością
włoszczyzna
2 cebule
2 papryki czerwone
1 puszka pomidorów
3-4 średnie ziemniaki
1-2 łyżki papryki słodkiej w proszku
1/2 - 1 łyżeczki papryki ostrej
1/2 łyżeczki kminku
pieprz, sól
Na włoszczyźnie i kości gotuję wywar. W tym czasie podsmażam pokrojoną w kostkę wołowinę, wrzucam ją do gara, lekko zezłoconą drobno pokrojoną cebulkę wrzucam tamże, sypię 2 łyżki papryki słodkiej, wrzucam pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i to duszę troszkę na małym ogniu, dorzucam pomidory (mogą być całe lub pokrojone) z puszki wraz z sokiem, wrzucam kminku i ostrej papryki, sól, pieprz i podlewam to wywarem zrobionym uprzednio. I to wszystko na małym ogienku w zależności od mięsa nawet do 2 godzin pyrka. Dorzucam pokrojone w dość dużą kostkę ziemniaki. Jak kto lubi (ja tak) może warzywa z wywaru pokroić w kostkę i do tego wszystkiego na koniec dodac.
Ilość papryki słodkiej do 2 łyżek - nie przesadzić i uważać, żeby się nie przypaliła, bo będzie gorzkie, a ostrej w zależności od upodobań. Z kminkiem też jak kto lubi - węgierska jest bez kminku, a austriacka z. Ja lubię z kminkiem. No i nie moze być za wodnista - lepiej gęsta i esencjonalna.
Chyba wszystko dobrze napisałem - wolę to robić niż pisać - zresztą jak wszystko
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 10:34, 13 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
dla mnie bomba ,
dobrze ze tego kminku nie muszę stosować , jakoś tak za nim nie przepadam
sobotę mam z głowy ,
...jeszcze , jeszcze...
a co z niedzielą ?
Co mistrz proponuje ?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Wto 10:43, 13 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
ciekawa sprawa z tym kminkiem, jego nie czyć kminkowo w tej potrawie - daje taki specyficzny posmak, ale jak nie lubisz, to bez kminku tez dobra, chyba
Oj - na niedziele, to jeszcze troszke poczekasz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lechita
Dołączył: 22 Lis 2005
Posty: 615
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 12:34, 13 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
dołożyłbym tymianek i czosnek, kminek jest dobry ale troszkę mniej go bym dodał
czosnek i ostra papryka lecą u mnie do gara na 5 minut przed podaniem na stół
spokojnie mozna dodac świezą czerona papryke
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|