Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Koncepcja kolacjowa
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Hoss Cartwright
Gość





PostWysłany: Nie 23:10, 11 Gru 2005    Temat postu:

Dzisiaj serwuję: czarny kawior!!! Mocno zasmażony i dużo cebulki, oraz majnarku i pieprzu.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Hoss Cartwright
Gość





PostWysłany: Nie 23:21, 11 Gru 2005    Temat postu:

Ha ha ha w zamrażalniku odkryłem zapomniana - fakt naczętą, ale całkiem jeszcze pełna flaszeczkę Luxusowej!!!
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Nie 23:38, 11 Gru 2005    Temat postu:

A ja pół puszki brzoskwiń ...Hoss czy juz wiesz dlaczego ja mam płaski brzuszek ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pon 22:01, 12 Gru 2005    Temat postu:

Zaliczyłam sklep z działem rybnym i skusiłam się na wędzoną makrelę , dla dziecka kupiłam śledzika rolmopsika , świeży chlebek . mniam mniam
Ryby uczył mnie jeść z namaszczenie Hoss który traktuje ich jedzenie z iście filozoficznym podejściem , robi to pięknie , a ja nadal boje się ości
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Pon 23:19, 12 Gru 2005    Temat postu:

No cos Ty! Ryby sa najlepsze - wlasciwie oprocz karpia jadam wszystkie i w kazdej postaci. A karpia nie cierpie - nie jadam błota.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 9:12, 13 Gru 2005    Temat postu:

Przyjęłam koncepcje , że skropienie karpika cytryną zabija aromat błotka ... lubię karpia nawet z błostkiem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Wto 9:15, 13 Gru 2005    Temat postu:

Ja uwielbiam jeść, a nie wyciągać ości i to też mnie od karpia odstręcza. A makrela wędzona - pycha z jajeczkiem, kapką majonezu, ogóreczkiem konserwowym - jako papko-sałatka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 9:22, 13 Gru 2005    Temat postu:

Jak to z jajeczkiem ?
Poprosze o rozwiniecie tej mysli , nigdy z jajeczkiem i majonezem nie jadłam
to nie zabija aromatu wedzenia ?
Osm Ty jestes ukrywającym się mistrzem kulinarnym na forum , prosze o propozycje obiadowe dla mnie na weekend
Ładnie proszę
Zatrzepotałam zalotnie rzęsami do Ciebie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Wto 9:28, 13 Gru 2005    Temat postu:

Makrelę się obiera z ości, do tego dodaje się jajeczko na twardo pokrojone w kostkę, tudzież ogóreczek konserwowy i kapkę majonezu. Robi się z tego pasta do jedzenia lub na chlebek.
Koncepcje obiadowe na weekend - nie za duzo ode mnie oczekujesz?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 9:51, 13 Gru 2005    Temat postu:

Wszyscy wiedzą że mężczyźni to najlepsi kucharze na świecie
Nie wymagam zbyt wiele od Ciebie , proszę tylko o pomoc pod nieobecność kowboja , który jak wróci z prerii zostanie mile zaskoczony moimi kulinarnymi wyczynami wg Twoich pomysłów
Jestem pod względem kuchni tradycjonalistką , mężczyzna gotuje , kobieta jest piękną
Już dawno przyjęłam powiedzonko mojej przyjaciółki jako wytyczną podziału ról w domu
„ gotowanie to nie papierek lakmusowy kobiecości „
Ale od czasu do czasu można się zabawić
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Wto 10:26, 13 Gru 2005    Temat postu:

Pani zbyt łaskawa. Myślę, że taki eintopf może Hossa zadowoli:

Zupa gulaszowa

0.7kg wołowiny ładnej chudej dość z kością
włoszczyzna
2 cebule
2 papryki czerwone
1 puszka pomidorów
3-4 średnie ziemniaki
1-2 łyżki papryki słodkiej w proszku
1/2 - 1 łyżeczki papryki ostrej
1/2 łyżeczki kminku
pieprz, sól

Na włoszczyźnie i kości gotuję wywar. W tym czasie podsmażam pokrojoną w kostkę wołowinę, wrzucam ją do gara, lekko zezłoconą drobno pokrojoną cebulkę wrzucam tamże, sypię 2 łyżki papryki słodkiej, wrzucam pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i to duszę troszkę na małym ogniu, dorzucam pomidory (mogą być całe lub pokrojone) z puszki wraz z sokiem, wrzucam kminku i ostrej papryki, sól, pieprz i podlewam to wywarem zrobionym uprzednio. I to wszystko na małym ogienku w zależności od mięsa nawet do 2 godzin pyrka. Dorzucam pokrojone w dość dużą kostkę ziemniaki. Jak kto lubi (ja tak) może warzywa z wywaru pokroić w kostkę i do tego wszystkiego na koniec dodac.

Ilość papryki słodkiej do 2 łyżek - nie przesadzić i uważać, żeby się nie przypaliła, bo będzie gorzkie, a ostrej w zależności od upodobań. Z kminkiem też jak kto lubi - węgierska jest bez kminku, a austriacka z. Ja lubię z kminkiem. No i nie moze być za wodnista - lepiej gęsta i esencjonalna.

Chyba wszystko dobrze napisałem - wolę to robić niż pisać - zresztą jak wszystko Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 10:34, 13 Gru 2005    Temat postu:

wow dla mnie bomba , brawo
dobrze ze tego kminku nie muszę stosować , jakoś tak za nim nie przepadam
tanczy sobotę mam z głowy ,
...jeszcze , jeszcze...
a co z niedzielą ?
Co mistrz proponuje ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Wto 10:43, 13 Gru 2005    Temat postu:

ciekawa sprawa z tym kminkiem, jego nie czyć kminkowo w tej potrawie - daje taki specyficzny posmak, ale jak nie lubisz, to bez kminku tez dobra, chyba Wesoly
Oj - na niedziele, to jeszcze troszke poczekasz Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lechita



Dołączył: 22 Lis 2005
Posty: 615
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 12:34, 13 Gru 2005    Temat postu:

dołożyłbym tymianek i czosnek, kminek jest dobry ale troszkę mniej go bym dodał
czosnek i ostra papryka lecą u mnie do gara na 5 minut przed podaniem na stół
spokojnie mozna dodac świezą czerona papryke
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 12:46, 13 Gru 2005    Temat postu:

tymianek i kminek - tak razem ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 4 z 10

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin