|
Stajenka Miejsce, którego nam brakowało :)
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kocia
uwielbiam prostotę...
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 18:34, 28 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
weniutka napisał: | Mi z jednego filetu wychodzą 3 porcje na obiad |
To coś mało jesz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
weniutka
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 82
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: warszawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 19:39, 28 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
czy ja wiem czy mało
aaa i mówie tu o takim filecie
a nie takim
P.S zaraz będe właśnie piec łososia to pstrykne fotke jak wygląda po upieczeniu
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kocia
uwielbiam prostotę...
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 20:35, 28 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
No chyba, ze taki wielkiiii
Ja upiekłam dzisiaj takie dwa malutkie fileciki (nie dzwonka). Spróbowałam i pycchhha, co za aromat! Jeszcze i na jutro zostanie !
Ostatnio zmieniony przez kocia dnia Wto 20:36, 28 Paź 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
weniutka
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 82
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: warszawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 22:08, 28 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
cieszę się że smakuje:D
moja też była pyszna
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kocia
uwielbiam prostotę...
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 22:34, 28 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
O moja wygląda podobnie Fajny efekt daje to masło na rybie, przez co jest soczysta.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iandula
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 0:26, 27 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Levemi, jak tam przepis na ryby opiekane od taty
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
janneke
Niezmiennie wierna... czarnym perłom :)
Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 683
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Śląsk Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 16:56, 10 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Ja mam przepis na ryby opiekane w zalewie pomidorowej. Mniam
Dać?
Ostatnio zmieniony przez janneke dnia Czw 16:56, 10 Wrz 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
majak
Gruba i ja :-)
Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Grodzisk Maz. Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 20:03, 10 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Dać dać
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
janneke
Niezmiennie wierna... czarnym perłom :)
Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 683
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Śląsk Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 20:38, 10 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
No to daję
1 kg filetu z ryby (np mintaj)
1 papryka
3 ogórki kiszone
3 średnie cebule
Zalewa
2 szkl wody
1/2 szkl oleju
4 łyżki octu
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 mala butelka ketchupu
2 łyżki vegety
liść laurowy, ziele angielskie, sól do smaku
Rybę obtoczyć w jajku i mące, usmażyć i pokroić na "zjadliwe" kawałki
Paprykę i cebulę pokroić w piórka, a ogórki w kostkę.
Składniki zalewy połączyć i zagotować.
Rybę ułożyć w misce na przemian z warzywami i zalać gorącą (!) zalewą.
Przykryć, ostudzić, wstawić do lodówki (najlepiej na noc) i pożreć
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
levemi
Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 496
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Opole
|
Wysłany: Czw 21:04, 10 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
jeruna! zapomniałam...
jutro dorwę ojca i dam przepis na forum
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iandula
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Nie 9:40, 13 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Janneke, można pożreć zaraz jak wystygnie, czy na drugi dzień, aż się przegryzie
levemi, no to cierpliwie czekam
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
levemi
Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 496
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Opole
|
Wysłany: Nie 11:35, 13 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
jak zwykle dla mojego ojca wszystko jest tak proste, że nie chce mu się o tym gadać
a więc ryba pieczona w zalewie!
są 2 sposoby - rybę albo obsmażamy w samej mące, albo w panierce (mąka,jajko,bułka tarta) ja polecam bardziej w panierce - jak dla mnie smaczniejsza jest
następnie robimy taką zalewę jak na ogórki konserwowe. proporcji nie podam bo oczywiście do wszystkiego trzeba samemu dojść ale jest w niej: woda, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, cukier, pokrojona cebula i czosnek.
na koniec ryba do słoików zalewamy zalewą, zakręcamy i czekamy z modlitwą w sercach, żeby się udało
przepraszam za chaos kulinarny
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
janneke
Niezmiennie wierna... czarnym perłom :)
Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 683
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Śląsk Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 12:06, 13 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Iandula, koniecznie po wychłodzeniu w lodówce. Najlepsze na drugi dzień
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
frednota
Dołączył: 15 Maj 2007
Posty: 1259
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Żory
|
Wysłany: Wto 13:56, 15 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
janneke napisał: | No to daję
1 kg filetu z ryby (np mintaj)
1 papryka
3 ogórki kiszone
3 średnie cebule
Zalewa
2 szkl wody
1/2 szkl oleju
4 łyżki octu
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 mala butelka ketchupu
2 łyżki vegety
liść laurowy, ziele angielskie, sól do smaku
Rybę obtoczyć w jajku i mące, usmażyć i pokroić na "zjadliwe" kawałki
Paprykę i cebulę pokroić w piórka, a ogórki w kostkę.
Składniki zalewy połączyć i zagotować.
Rybę ułożyć w misce na przemian z warzywami i zalać gorącą (!) zalewą.
Przykryć, ostudzić, wstawić do lodówki (najlepiej na noc) i pożreć |
Stoją w lodówce od wczoraj, już rano próbowałam, pycha, ciekawe czy coś mi zostanie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
janneke
Niezmiennie wierna... czarnym perłom :)
Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 683
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Śląsk Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 14:09, 15 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Frednota, gdzie mieszkasz? Przyjadę!!!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|