Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ciasteczka - pomocy!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iandula



Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 15:18, 03 Cze 2011    Temat postu:

Trzeba litości nie mieć, żeby takie cuda pokazywać publicznie Jezyk
wyglądają obłędnościowo
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 17:13, 03 Cze 2011    Temat postu:

Jaka litość????
Truskawki sa to Wam pomysł zapodałam Jezyk

A jak teraz sobie pomyślę jakie dobre były te babeczki mmmmmm.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 11:18, 13 Cze 2011    Temat postu:

Przeglądam co miesiąc gazetki specjalistycnze :D mam z nich sporo róznych stron [link widoczny dla zalogowanych]
Znalazłam na jednej mnóstwo przepisów na ciasta, ciasteckza, chleby i bułki.
[link widoczny dla zalogowanych] (po lewej wyszukiwarka).
Tylko trezba sobie wziąć odpowiednio mniejszą porcję, chyba, że pieczemy dla armii :D

A tu galeria z Targów cukeirniczo-piekarniczych:
[link widoczny dla zalogowanych]
Fajnie popatzrec chociaz, a mi szybciej sie szuka tak niż miałąbym skanować zdjęcia z gazetki wstyd są takie... smakowite ups


Ostatnio zmieniony przez majak dnia Pon 11:20, 13 Cze 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 19:06, 22 Kwi 2013    Temat postu:

Czy ktoś z Was robił kiedyś makaroniki?
Czy to są różne smaki czy jeden bezowo migdałowy a tylko kolorami i wnętrzem sie różnią?
Ma ktoś sprawdzony przepis?
Daję zdjecie dla tych, którzy nie wiedza jeszcze co to makaroniki Wesoly
Mnie się starsznie podobają wizualnie :D

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ihah
Jestem oazą spokoju :) Nie widać?! ;)


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 923
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Misty Mountains in the Valley of Hope

PostWysłany: Pon 21:17, 22 Kwi 2013    Temat postu:

Piec to nie piekłem, bo talentu brakuje, ale twój post przypomniał mi smak dzieciństwa - niedaleko szkoły była maleńka piekarnia, gdzie pasjami kupowałem makaroniki z dużą zawartością maku i przekładane czymś w rodzaju dżemu truskawkowego ( nie był to taki typowy dżem, ale coś podobnego o smaku zdecydowanie truskawkowym. Nie wiem czy to był typowy makaronik, ale smak na pewno zapamiętałem na zawsze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 21:58, 22 Kwi 2013    Temat postu:

Aaa to chyba baletki u nas się nazywa,ciastka kruche/piaskowe lub cos podobnego?

Makaroniki podobno są jak beza...ale nie wiem bo tylko skrótowo czytałam, nie smakowałam nigdy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ihah
Jestem oazą spokoju :) Nie widać?! ;)


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 923
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Misty Mountains in the Valley of Hope

PostWysłany: Pon 22:10, 22 Kwi 2013    Temat postu:

majak napisał:
Aaa to chyba baletki u nas się nazywa,ciastka kruche/piaskowe lub cos podobnego?


Oooo!! Wyglądało właśnie tak! W każdym razie w poznańskiej cukierni stało napisane "makaronik". Może to tak jak z ogólnopolską drożdżówką, która w Poznaniu była od dawna szneką ( najlepiej z glancem ?? Mruga )
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krystyna



Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 1400
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: mazowsze

PostWysłany: Pon 22:27, 22 Kwi 2013    Temat postu:

Makaroniki kojarzą mi się zawsze z Krakowem, ciastka podobne do bezy , trochę ciągnace w środku, koniecznie z migdałami. Wesoly
W Warszawie dawno temu bywały w cukierni na rogu Płowieckiej i Traktu Lubelskiego, pychota!!!!
Majak jakby ci się udało przepis znaleźć to podrzuć tutaj, proszę Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 7:55, 23 Kwi 2013    Temat postu:

Przepisów jest yrochę, pytanie, który najlepszy Wesoly

Ale, że mnie korci to któregoś razu spróbuję zrobić i jeśli wyjdą to podam ten przepis.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strona 9 z 9

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin