|
Stajenka Miejsce, którego nam brakowało :)
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
weteran
Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 17:54, 15 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
A co powiecie na tak upieczony przeze mnie chleb,bez konserwantów i polepszaczy. Do środeczka akurat wsypałem siemię lniane,słonecznik i nasiona sezamu. Pychota.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Forkate
Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 3332
Przeczytał: 0 tematów
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 18:21, 15 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Weteran, nie sądziłam, że jesteś taki wredny
Takie cuda przepyszne pokazywać wygłodniałym stajenkowiczom!
Chleby własnej roboty są najlepsze na świecie.....mmmmmm......
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
weteran
Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 23:35, 15 Mar 2007 Temat postu: Żarełko |
|
|
O tak,jestem wredny-to zdjęcie chlebka to dopiero najniższy stopień mojej wredności.
Co byś Forkate napisała,gdybym tak wrzucił fotkę moich babeczek piaskowych lub biszkoptów albo nie daj Boże chińskiego żarełka,sporządzonego w blaszanym,ręcznie kutym woku?Hę?
Może kiedyś,gdy dostanę sygnał od stajenkowiczów,że są najedzeni pokażę mój wyższy stopień wredności n.p. roladę z piersi kurczaka,faszerowaną odrobiną wędlinki,sera żółtego,pikantnego,delikatnie na masełku podsmażonymi pieczarkami,lekko podpieczonego kawałka boczku,delikatnie przerośniętego oraz kawałka ogóreczka kwaszonego i to wszystko posmarowane musztardą sarepską tudzież innymi przyprawami do smaku. To wszystko po obsmażeniu duszone w śmietanie 20%-owej z dodatkiem wina czerwonego oczywiście wytrawnego. Taki już jestem od pewnego czasu zimny wredas!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
martik
-admin z przypadku-
Dołączył: 17 Lis 2005
Posty: 9231
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Czekolandia Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 10:17, 16 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
No no no, weteranie! Jestem pod wrażeniem Wiesz, że jesteś kolejnym panem, który mi zaimponował... Zaczynam się coraz bardziej przychylać do stwierdzenia, że niektórzy mężczyźni to świetni kucharze, dalece lepsi niż kobiety.
Pytanie tylko, w jakim stanie zostawiasz kuchnię po swojej działalności To zazwyczaj jest męska pięta achillesowa
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nongie
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 9086
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: woj.opolskie
|
Wysłany: Pią 9:21, 30 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Obżeram się drugim bochenkiem chleba od Weterana.
Pierwszy był ze słonecznikiem i dynią, a ten dzisiejszy ze słonecznikiem, kminkiem i siemieniem lnianym. Normalnie nie znoszę kminku, ale w tym chlebie nie jest żadną przeszkodą
Kto raz skosztuje, zrozumie, że całe życie jadał podróby.
Weteranie - przepis, pliz!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
weteran
Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pią 10:22, 30 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Nonnia dlaczego nie powiedziałaś,że nie znosisz kminku. Mogłem spokojnie zrobić inny chlib a przepis jest prosty,tylko trzeba znać jakiej wielkości chcesz go robić/ten chlib,oczywiście/ i w jaki sposób go piec.
Jak już podejmiesz decyzję co i jak to wszystko wyśpiewam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nongie
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 9086
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: woj.opolskie
|
Wysłany: Pią 10:24, 30 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Ja mam blaszkę prostokątną taką jak na małe ciasto - podać wymiary?
A o kminku nie powiedziałam, bo sie bałam ze chleba nie dostane
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
weteran
Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pią 10:47, 30 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Proponuję w poniedziałek po jeździe,przygotuj długopis,kartkę papieru...e nie, wystarczy laptop lub jekieś inne pioruństwo i będę "śpiewać".
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
thinky
Wałkoń :-)
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 405
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Grodzisk Maz., oryginalnie: Tarnów
|
Wysłany: Czw 12:13, 31 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
O, matko... Taki chlebek, mniam. I to facet go upiekł! Weteran, może żony szukasz???
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
weteran
Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 21:10, 31 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Thinki-skarbie,teraz coraz częściej szukam...ciepłych kapci.Jestem mocno"w leciech" a chlebek teraz piekę jeszcze lepszy,ten na zdjęciu był taki sobie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ada
Dawniej Floppy...
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 1398
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Rybnik Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 21:24, 31 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Taaa, pewnie sobie kupiłeś w Media Markt takie mądre urządzenie, do którego wrzuca się wszystkie składniki i ono samo to miesza i piecze.. No chyba że się mylę..
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
weteran
Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 22:03, 31 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Floppy-częściowo się mylisz,częściowo masz rację,ha,ha,ha.
Mam to urządzenie do pieczenia chleba,ale w nim tylko mieszam ciasto,resztę załatwiam w piekarniku i tutaj dopiero powstaje cymesik.Teraz mogę powiedzieć,że mam papiery na superowy chleb,nie podskoczy mi żadna piekarnia w okolicy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ada
Dawniej Floppy...
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 1398
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Rybnik Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 22:48, 31 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
A jednak czułam że coś z tym piekarzowaniem jest nie tak, tu Cię mam. Znajomy z pracy co jakiś czas przynosi nam do spróbowania takie swoje wypieki, stąd moja wiedza i moja podejrzliwość
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
thinky
Wałkoń :-)
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 405
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Grodzisk Maz., oryginalnie: Tarnów
|
Wysłany: Pią 14:49, 01 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Takie urządzonko to niegłupia sprawa, myślę o tym, żeby sobie takie sprawić (skoro na poślubienie Weterana nie mam szans...)
Może jakaś podpowiedź? Jakiej firmy? Jeśli macie takie cuś to może podpowiecie na co konkretnie warto pieniądze wydać?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
weteran
Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pią 16:46, 01 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Oooo Thinki,własny wypiek/nie tylko chleba/to super sprawa.Jeśli chcesz kupić jakąś maszynkę,to nie jest ważne tak do końca jakiej firmy. Ważne jest,aby posiadała dwa elementy grzejne wewnątrz:jeden pod foremką do pieczenia a drugi nad. Ja mam tylko jeden element i to na dole i dlatego chleb nie wychodzi tak jak w piekarniku.Moim zdaniem zakup takiego urządzenia to świetny pomysł,jest prosty w obsłudze,szybki i właściwie wszystko w nim wychodzi na 100%-nawet ciasto biszkoptowe czy też babka piaskowa.Przygotowanie jakiegokolwiek wypieku trwa dosłownie parę minut/ja n.p. chleb trzaskam w trzy minuty/no i wokół jest czysto,nie tak jak przy tradycyjnym przygotowywaniu ciasta na stolnicy.Kupuj-nie pożałujesz.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|