Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chlebek!
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
weteran



Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 17:54, 15 Mar 2007    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych]

A co powiecie na tak upieczony przeze mnie chleb,bez konserwantów i polepszaczy. Do środeczka akurat wsypałem siemię lniane,słonecznik i nasiona sezamu. Pychota.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Forkate



Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 3332
Przeczytał: 0 tematów


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 18:21, 15 Mar 2007    Temat postu:

Weteran, nie sądziłam, że jesteś taki wredny Jezyk
Takie cuda przepyszne pokazywać wygłodniałym stajenkowiczom!
Chleby własnej roboty są najlepsze na świecie.....mmmmmm...... Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
weteran



Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 23:35, 15 Mar 2007    Temat postu: Żarełko

O tak,jestem wredny-to zdjęcie chlebka to dopiero najniższy stopień mojej wredności.
Co byś Forkate napisała,gdybym tak wrzucił fotkę moich babeczek piaskowych lub biszkoptów albo nie daj Boże chińskiego żarełka,sporządzonego w blaszanym,ręcznie kutym woku?Hę?
Może kiedyś,gdy dostanę sygnał od stajenkowiczów,że są najedzeni pokażę mój wyższy stopień wredności n.p. roladę z piersi kurczaka,faszerowaną odrobiną wędlinki,sera żółtego,pikantnego,delikatnie na masełku podsmażonymi pieczarkami,lekko podpieczonego kawałka boczku,delikatnie przerośniętego oraz kawałka ogóreczka kwaszonego i to wszystko posmarowane musztardą sarepską tudzież innymi przyprawami do smaku. To wszystko po obsmażeniu duszone w śmietanie 20%-owej z dodatkiem wina czerwonego oczywiście wytrawnego. Taki już jestem od pewnego czasu zimny wredas! Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
martik
-admin z przypadku-


Dołączył: 17 Lis 2005
Posty: 9231
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Czekolandia
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 10:17, 16 Mar 2007    Temat postu:

No no no, weteranie! Jestem pod wrażeniem Wesoly Wiesz, że jesteś kolejnym panem, który mi zaimponował... Wesoly Zaczynam się coraz bardziej przychylać do stwierdzenia, że niektórzy mężczyźni to świetni kucharze, dalece lepsi niż kobiety.
Pytanie tylko, w jakim stanie zostawiasz kuchnię po swojej działalności Jezyk To zazwyczaj jest męska pięta achillesowa Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nongie



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 9086
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: woj.opolskie

PostWysłany: Pią 9:21, 30 Mar 2007    Temat postu:

Obżeram się drugim bochenkiem chleba od Weterana.
Pierwszy był ze słonecznikiem i dynią, a ten dzisiejszy ze słonecznikiem, kminkiem i siemieniem lnianym. Normalnie nie znoszę kminku, ale w tym chlebie nie jest żadną przeszkodą :D
Kto raz skosztuje, zrozumie, że całe życie jadał podróby.

Weteranie - przepis, pliz! Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
weteran



Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 10:22, 30 Mar 2007    Temat postu:

Nonnia no no dlaczego nie powiedziałaś,że nie znosisz kminku. Mogłem spokojnie zrobić inny chlib a przepis jest prosty,tylko trzeba znać jakiej wielkości chcesz go robić/ten chlib,oczywiście/ i w jaki sposób go piec.
Jak już podejmiesz decyzję co i jak to wszystko wyśpiewam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nongie



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 9086
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: woj.opolskie

PostWysłany: Pią 10:24, 30 Mar 2007    Temat postu:

Ja mam blaszkę prostokątną taką jak na małe ciasto - podać wymiary?
A o kminku nie powiedziałam, bo sie bałam ze chleba nie dostane :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
weteran



Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 10:47, 30 Mar 2007    Temat postu:

Proponuję w poniedziałek po jeździe,przygotuj długopis,kartkę papieru...e nie, wystarczy laptop lub jekieś inne pioruństwo i będę "śpiewać".
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
thinky
Wałkoń :-)


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 405
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz., oryginalnie: Tarnów

PostWysłany: Czw 12:13, 31 Maj 2007    Temat postu:

O, matko... Taki chlebek, mniam. I to facet go upiekł! Weteran, może żony szukasz??? Wesoly Wesoly Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
weteran



Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 21:10, 31 Maj 2007    Temat postu:

Thinki-skarbie,teraz coraz częściej szukam...ciepłych kapci.Jestem mocno"w leciech" a chlebek teraz piekę jeszcze lepszy,ten na zdjęciu był taki sobie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ada
Dawniej Floppy...


Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 1398
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rybnik
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 21:24, 31 Maj 2007    Temat postu:

Taaa, pewnie sobie kupiłeś w Media Markt takie mądre urządzenie, do którego wrzuca się wszystkie składniki i ono samo to miesza i piecze.. No chyba że się mylę..
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
weteran



Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 22:03, 31 Maj 2007    Temat postu:

Floppy-częściowo się mylisz,częściowo masz rację,ha,ha,ha.
Mam to urządzenie do pieczenia chleba,ale w nim tylko mieszam ciasto,resztę załatwiam w piekarniku i tutaj dopiero powstaje cymesik.Teraz mogę powiedzieć,że mam papiery na superowy chleb,nie podskoczy mi żadna piekarnia w okolicy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ada
Dawniej Floppy...


Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 1398
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rybnik
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 22:48, 31 Maj 2007    Temat postu:

A jednak czułam że coś z tym piekarzowaniem jest nie tak, tu Cię mam. Znajomy z pracy co jakiś czas przynosi nam do spróbowania takie swoje wypieki, stąd moja wiedza i moja podejrzliwość
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
thinky
Wałkoń :-)


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 405
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz., oryginalnie: Tarnów

PostWysłany: Pią 14:49, 01 Cze 2007    Temat postu:

Takie urządzonko to niegłupia sprawa, myślę o tym, żeby sobie takie sprawić (skoro na poślubienie Weterana nie mam szans...) Wesoly
Może jakaś podpowiedź? Jakiej firmy? Jeśli macie takie cuś to może podpowiecie na co konkretnie warto pieniądze wydać?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
weteran



Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 16:46, 01 Cze 2007    Temat postu:

Oooo Thinki,własny wypiek/nie tylko chleba/to super sprawa.Jeśli chcesz kupić jakąś maszynkę,to nie jest ważne tak do końca jakiej firmy. Ważne jest,aby posiadała dwa elementy grzejne wewnątrz:jeden pod foremką do pieczenia a drugi nad. Ja mam tylko jeden element i to na dole i dlatego chleb nie wychodzi tak jak w piekarniku.Moim zdaniem zakup takiego urządzenia to świetny pomysł,jest prosty w obsłudze,szybki i właściwie wszystko w nim wychodzi na 100%-nawet ciasto biszkoptowe czy też babka piaskowa.Przygotowanie jakiegokolwiek wypieku trwa dosłownie parę minut/ja n.p. chleb trzaskam w trzy minuty/no i wokół jest czysto,nie tak jak przy tradycyjnym przygotowywaniu ciasta na stolnicy.Kupuj-nie pożałujesz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 1 z 8

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin