|
Stajenka Miejsce, którego nam brakowało :)
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Forkate
Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 3332
Przeczytał: 0 tematów
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 11:03, 17 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
Muszę się pochwalić - upiekłam swój pierwszy w życiu chleb
Przepis miałam stąd: [link widoczny dla zalogowanych]
Z tym, że piekłam w zwykłym piekarniku (TFU - w zwykłej blasze) Jako przykrywkę zastosowałam folię aluminiową. Wyszedł i to pyszny!
Enjoy!
[link widoczny dla zalogowanych]
A teraz idę robić szarlotkę dla bratowej
Ostatnio zmieniony przez Forkate dnia Śro 12:43, 17 Kwi 2013, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
majak
Gruba i ja :-)
Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Grodzisk Maz. Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 11:13, 17 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
A my jemy chlebek pod nazwą fokaccia.
Na brytyjskim turnieju wypieków na TLC piekli i Bartkowi się spodobał.
Znalazł przepis na necie i zrobił. Pyszny, najlepszy jeszcze na ciepło
W przepisie pamiętam była mąka, oliwa, sól, woda i drożdże z drobiną mleka.
Tym bardziej smakuje jak się [palcem nie kiwnęło w stronę jego robienia
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
martik
-admin z przypadku-
Dołączył: 17 Lis 2005
Posty: 9231
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Czekolandia Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 13:51, 17 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
O zesz Forciaku! Ale smakowicie to to wyglada Gratulacje!
Ja podchodzilam do pieczenia chleba kilkukrotnie i... Antytalent jestem...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
majak
Gruba i ja :-)
Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Grodzisk Maz. Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 14:18, 17 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
Naprawdę fajne przepisy są na tej stronie co podała Forkate
Chyba coś tez spróbujemy. Nie są trudne.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Forkate
Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 3332
Przeczytał: 0 tematów
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 15:24, 17 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
martik, na pewno miałaś złe przepisy!
Ten jest naprawdę prosty, pracy z tym niewiele, ja piekłam przecież pierwszy raz, a wyszedł
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
siwula
Ranny ptaszek, czyli mow mi skowronku ;)
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 1094
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Wodzisław Ślaski Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 20:17, 17 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
Powiem szczerze ,że jak zobaczyłam obfitość przepisów na pieczywo w róznym wydaniu to mi szczęka opadła Forkate jak Tobie wyszło to może ja tez spróbuję A konkretnie, który przepis wykorzystałaś?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Forkate
Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 3332
Przeczytał: 0 tematów
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 20:21, 17 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
siwula napisał: | Forkate jak Tobie wyszło to może ja tez spróbuję |
Haha, dobre
Siwulo, ten z linka, który wkleiłam - chleb serowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ogryzek
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 1123
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 21:28, 17 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
Ja to podziwiam strasznie osoby gotujące. Moim osiągnięciem kuchennym jest póki co... bigos i to taki mdły dość, mimo ogromnych ilości cebuli, czosnku, papryki
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
grrrrrrr
Wszędobylski 'wykłócacz znikający'
Dołączył: 01 Wrz 2007
Posty: 1617
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kiedyś może znów Nostrzykowo.. Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 17:26, 18 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
Ogryz!! od kiedy sie do bigosu papryki dodaje?! nie pomyliło Ci sie czasem z przecierem pomidorowym?
Forkate, ja Cie za ten chleb normalnie utłuke! siedze w pracy i żeś mi smaka narobiła, aż ślinka pociekła !
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
siwula
Ranny ptaszek, czyli mow mi skowronku ;)
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 1094
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Wodzisław Ślaski Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 20:50, 18 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
Papryka i czosnek do bigosu? Czerwone wino, grzyby, śliwki suszone w niewielkiej ilości to rozumiem, ale papryka? No chyba ,że to jest bigos nie staropolski ale po węgiersku
Forkate dzięki za odpowiedź, może w weekend majowy będę miała więcej czasu to upiekę chlebuś.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ogryzek
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 1123
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 21:41, 18 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
no nie krzyczcie, to był mój pierwszy bigos w życiu nooo
robiłam z przepisu i tam tak napisali, wyszedł nawet dobry tylko ciut mdły jak dla mnie....
poza tym ja prawie wszystko jem z dużą dawką czosnku i ostrej papryki
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ihah
Jestem oazą spokoju :) Nie widać?! ;)
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 923
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Misty Mountains in the Valley of Hope
|
Wysłany: Pią 20:48, 19 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
Ogryzek napisał: |
no nie krzyczcie, to był mój pierwszy bigos w życiu nooo
robiłam z przepisu i tam tak napisali, wyszedł nawet dobry tylko ciut mdły jak dla mnie....
poza tym ja prawie wszystko jem z dużą dawką czosnku i ostrej papryki |
A co powinno być w bigosie, żeby wg. Ciebie nie był mdły ?? ( zapytał ihah, wielbiciel bigosu tradycyjnego)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ogryzek
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 1123
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pon 11:52, 22 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
Nie wiem co być powinno, jak bym wiedziała to bym mdłego nie robiła
Robiłam wg przepisu znalezionego w sieci, tylko pieczarki dorzuciłam sama.
Następny pewnie robić trochę inaczej.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
irlandia
Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 94
Przeczytał: 0 tematów
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 15:39, 26 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
ihah napisał: | A co powinno być w bigosie, żeby wg. Ciebie nie był mdły ?? ( zapytał ihah, wielbiciel bigosu tradycyjnego) |
Niech zgadnę Kiszonakapustaaaaa?
Ihah - Wielbicielu !
- dawaj przepis na dobry bigosssssssss !
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ihah
Jestem oazą spokoju :) Nie widać?! ;)
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 923
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Misty Mountains in the Valley of Hope
|
Wysłany: Pią 21:05, 26 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
Hi hi - moją specjalnością jest pożeranie bigosu, a nie gotowanie Mogę taki specjał co najwyżej wielokrotnie podgrzać i końsumować....mniammmm
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|